Boek jouw experience

De PURO blog

Hier vind je regelmatig nieuwe verzorgings-, lifestyle en gezondheidstips.


Geniet ervan!

Beauty lies in th eyes of the beholder

18 september 2020

In de Westerse benadering van schoonheid gaat het vooral over anti-aging. Alsof het slecht is om ouder te worden. Het krampachtig vasthouden van je jeugdigheid waardoor er vele snelle oplossingen zijn ontstaan zoals botox en fillers. We zien zelfs dat jonge mensen deze middelen gebruiken om er toch maar 'perfect' uit te zien. Deze trend heeft dan ook als gevolg dat veel mensen moeilijkheden hebben met het ouder worden en ze een verstoord zelfbeeld krijgen. Want wat heb je nu aan een 'perfect' gezicht (volgens de Westerse maatschappij) als je zelfbeeld niet goed zit, als je niet kan zeggen dat je van jezelf houdt, als je steeds op zoek bent naar je imperfecties om deze in een quick fix te verbeteren, als je geen liefde voelt voor jezelf?


Daarom hou ik zo van de Oosterse kijk op schoonheid, of liever gezegd de totaliteit van schoonheid. In de Oosterse cultuur heeft schoonheid een ruimere betekenis: het is de samenhang van verschillende aspecten: een gezonde huid samen met een gezond lichaam én een gezonde geest, vol dankbaarheid voor het mógen ouder worden. Ze hebben er zelfs een prachtig woord voor "Wabi-Sabi", wat "het accepteren van vergankelijkheid en imperfectie" betekent. Door je lichaam en geest te vullen met dankbaarheid en de schoonheid in jou en rondom jou te zien en te appreciëren, ga je voluit in het leven kunnen staan en genieten van de verschillende levensprocessen.


Volgens Oosterse filosofie is je huid ook een reflectie van wat zich in je lichaam afspeelt, zowel op gezondheidsvlak als mentaal. Een goed voorbeeld ervan is de grauwe kleur en dofheid van je huid en ontstaan van rimpels wanneer iemand een ingrijpende verandering heeft meegemaakt, zoals het verlies van een geliefde, zware ziekte,... Dan merken we soms op dat deze persoon plots "10 jaar ouder" is geworden. Maar dit kan ook in de positieve zin werken: je hebt het zelf alvast gemerkt dat wanneer je verliefd bent of wanneer alles gaat goed in je leven, je voelt je goed, dat je gezicht echt straalt!
Je huid is een reflectie van zowel je gezondheid als je gemoedstoestand. Door te luisteren naar je lichaam en naar wat je gelaat je vertelt, kom je tot een prachtige samenwerking.


In de PURO praktijk werk ik daarom zo graag met de Oosterse levenswijze, elk gelaat heeft zijn eigen verhaal en het geeft je de tools waardoor je heel gericht en persoonlijk kan gaan werken. Wat wilt die rimpel op je voorhoofd zeggen? Zit je te veel in je hoofd, is je spijsvertering niet goed, welke emoties verteer je niet goed? Wat is de innerlijke oorzaak van bepaalde vlekjes in het gelaat?

We gaan echt SAMEN werken met je huid en je lichaam zodat er langdurige verbeteringen ontstaan en werk je aan een balans van je hele zijn.


Hoe sta jij tegenover de Westerse en Oosterse filosofie?


Liefs,


Daphné


P.S.: Ik ben niet tegen botox of fillers, ik vind dat dit een afweging is die iedereen voor zich moet maken, maar ik vind wel dat er naar een diepere oorzaak gezocht mag worden waarom bepaalde facetten van je gelaat of lichaam veranderd moeten worden? Als je jezelf niet respecteert of liefhebt, zal geen botox of filler deze leegte in jezelf kunnen vullen, dat kan alleen jij.


De geboorte van The PURO Experience of de onverwachte reis naar meer Zelfliefde.

6 september 2020


Ik kies er bewust voor om positief ingesteld te zijn en te kijken naar wat deze periode ons heeft bijgebracht en wat we nog steeds mogen doen tijdens deze bijzondere tijden.


Velen onder jullie hebben me ook gevraagd hoe ik de lockdown heb ervaren en wat  deze periode mij heeft bijgebracht.

Tijdens de lockdown kon ik zelf genieten van meer vrije tijd en leven op een trager ritme. De lange ochtendwandelingen, de pracht van de natuur en de stiltes werden deel van mijn dagelijks leven. Ze zorgden ervoor dat mijn geest zich kon ontspannen, dat ik creatiever werd en dat ik tijd had om stil te staan bij wat ik nog wil bereiken met mijn praktijk en welke belevingen ik nog kon aanbieden.

Ik merkte bij mijn klanten dat er een grotere behoefte ontstaan was aan zelfzorg, want we staan altijd klaar voor een ander waarbij we vaak de belangrijkste persoon in ons leven vergeten, namelijk onszelf.

Zorg dragen voor jezelf bestaat uit lief zijn voor jezelf, die dingen doen die goed voelen voor jou en die je energie geven, houden jezelf. Kies voor het leven dat jij wilt, kies voor jouw geluk.

Allemaal makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe weet je nu precies wat je wilt wanneer je leeft in een snel veranderende wereld waarin we steeds meer willen, waar veel nog niet genoeg is en we altijd uitkijken naar het weekend of de volgende vakantie en minder  in het moment leven en genieten van het hier-en-nu.


Met dit alles in mijn hoofd wou ik een beleving creëren voor jou waarin je even op de pauze knop kan drukken, stilte kan toelaten en connectie maken met je innerlijke zelf.

Door in een totale staat van ontspanning en rust te komen, alle spanningen los te laten, creëer je ruimte om naar je innerlijke stem te luisteren. Deze stem begeleidt je op je Levenspad en schenkt je een vertrouwen in het Leven maar vooral in jezelf.

Hierdoor ga je meer in je kracht staan en ervaar je een innerlijke vrede waardoor jij vanzelf gaat stralen!

Deze beleving is gecreëerd door dezelfde passie van waaruit PURO is ontstaan: mensen te laten stralen doordat ze zich in balans voelen, vol energie en liefde.


Omhels je gedachten, gevoelens, emoties en je lichaam. Ze maken deel uit van een uniek wezen: jij.Liefs,


DaphnéWaarom je voeten belangrijker voor je zijn dan je denkt

5 juli 2020

In mijn praktijk merk ik vaak dat de voeten het meest vergeten lichaamsdeel is. Er wordt vaak enkel aandacht aan hen besteed tijdens de zomer, omdat ze dan zichtbaar zijn. Terwijl je voeten het hele jaar door voor je klaar staan, dag in, dag uit. Ze zitten een hele dag in schoenen, de ene al wat comfortabeler dan de andere en dragen ons volledig gewicht. Ik geef je hieronder 3 redenen waarom onze voeten belangrijker voor je zijn dan je denkt.


  1.  Alle reflexpunten van onze organen zitten ook op onze voeten, net zoals op onze handen, ons gezicht en onze oren. Ons hele lichaam (dus al je spieren,weefsel en organen) is weerspiegeld in je voeten. Dit wil zeggen dat als er bepaalde organen niet in balans zijn of meer aandacht vragen, je dit ook zal voelen op je voeten. En omgekeerd. Dagelijks je voeten masseren is een super gezonde gewoonte. Door ze regelmatig onder handen te nemen ontstaat een betere doorbloeding en wordt je lymfesysteem gestimuleerd. Hierdoor kunnen afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Een goede voetmassage draagt bij aan de gezondheid van je organen, je lymfen en ontspant je hele lichaam.

  2.  Door je voeten regelmatig te verzorgen en ze liefdevolle aandacht te geven, kom je uit je hoofd. Onze hele maatschappij is gericht op ons hoofd, ons intellectueel denken. Onze angsten bevinden zich in onze geest, in ons hoofd. Door je aandacht weer naar je voeten te brengen, kom je automatisch uit je hoofd en breng je je voeten weer op de grond. Hierdoor kan de levensenergie van Moeder Aarde beter door je lichaam stromen en blijf je beter bij jezelf, wordt je niet zo snel meer afgeleid door alle impulsen rondom jou. Je raakt meer gegrond en durft je beter te tonen aan de buitenwereld.
    Voor hoogsensitieve personen is het nog meer van belang om extra aandacht te besteden aan de voeten, zodat je jezelf minder snel verliest in de ander.

  3. Door je lichaam met liefde en respect te behandelen, zal je lichaam jou ook met liefdevol behandelen. Jezelf en je lichaam goed verzorgen draagt bij aan je zelfliefde en laat zelfliefde nu net de basis zijn van alles in je leven! Want wanneer jij van jezelf houdt, zal je ook beter voor jezelf zorgen en betere keuzes maken.


Hoe breng je je aandacht naar je voeten?

- Masseer je voeten elke dag in met een speciale voetcrème. Voetcrèmes trekken snel in en bevatten meer hydraterende ingrediënten.

- Loop op blote voeten rond, thuis of in de tuin en wees je bewust van het contact tussen de grond en je voeten.

- Maak regelmatig tijd voor een voetverzorging, zo voorkom je eventuele voetproblemen en geniet je van zachte voeten.Liefs,


DaphnéPURO bookclub - Je kunt je leven helen - Louise Hay

14 mei 2020

Your lifestyle is not only what you eat. It is what you watch, what you listen to, what you read, the people you hang around....


Onder dit motto deel ik vanaf nu regelmatig graag mijn lievelingsboeken, liedjes die me kracht geven of net dichter brengen bij mijn vrouwelijke energie, mensen die me inspireren, ... kortom allemaal dingen die bijdragen aan de PURO lifestyle: jezelf op een liefdevolle manier aandacht geven en verzorgen zodat je kan genieten van een leven vol energie.


Het allereerste boek dat ik met je deel is 'Je kunt je leven helen' van Louise Hay. Louise Hay is een Amerikaans schrijfster van boeken over persoonlijke groei en is vooral bekend om haar boeken over positief denken. Het is een van de eerste boeken die ik las over de kracht van positief denken en het gebruik van affirmaties. Louise Hay zelf heeft in haar jeugd en jonge jaren een moeilijk en zwaar leven geleefd, maar toen ze een andere manier van denken ontwikkelde bloeide haar leven open.

Dit is een boek waar ik zelf veel aan heb gehad en ik neem het regelmatig weer even vast en lees er bepaalde hoofdstukken uit. Tijdens het lezen van haar boeken voel je de positiviteit en voel je je zelfvertrouwen toenemen.

Positiviteit gaat niet om het negeren van negatieve emoties en omstandigheden in je leven, maar om er telkens weer de groeikansen en mogelijkheden in te zien.

Het boek laat je ook zien dat bepaalde negatieve emoties zich ook kunnen gaan vastzetten in ons lichaam waardoor we ziek of moe worden. Als je dit omdraait weet je ook dat je je eigen lichaam en haar genezingsproces kan ondersteunen met jouw gedachten. Het toont de samenwerking van je lichaam én geest. 


Een affirmatie is eigenlijk gewoon een gedachte. Hoe vaker we een bepaalde gedachten hebben, hoe meer we daarin gaan geloven (en hoe meer het zich in ons leven zal manifesteren). Let er maar eens op hoe vaak we tegen onszelf zeggen dat we iets niet kunnen, of dat we niet goed genoeg zijn.
We kunnen ons onderbewuste weer gaan resetten door regelmatig positieve affirmaties op te zeggen. Je kan deze opschrijven, tegen jezelf zeggen in de spiegel of terwijl je de afwas doet of vlak voor je gaat slapen. Kortom, hoe meer je jezelf het hoort zeggen, hoe sneller je dit gaat geloven en dit zich kan gaan manifesteren in je leven. Kies het liefst een positieve gedachte in de tegenwoordige tijd. Neem even de tijd om affirmaties te formuleren die bij jou passen. Denk na over wat jouw waarden zijn en wat jij belangrijk vind in het leven. Aan de hand daarvan is het makkelijker om een affirmatie te formuleren.
Enkele voorbeelden van affirmaties die je kan gebruiken:
- Ik ben veilig
- Ik ben gezond

- Ik geef mijn lichaam wat het nodig heeft

- Ik hou van het leven


Louise maakt je ook duidelijk dat alles begint met zelfliefde. Van jezelf houden en jezelf vergeven maken je energie weer zachter en milder. Liefde is de grootste energie die er bestaat en overwint alles. Door van jezelf te houden, ga je automatisch beter voor jezelf zorgen, maak je betere keuzes die beter passen bij wie jij echt bent.


Liefs,


DaphnéDe natuurlijke kracht van stenen - Rozenkwarts

5 mei 2020

Edelstenen en kristallen bevatten een kracht die Moeder Natuur hen gegeven heeft. Diep in de donkere aarde zijn in de loop van miljoenen jaren schitterende kristallen en edelstenen ontstaan, in verschillende prachtige kleuren, met ieder hun eigenheid en helende kracht. Hun magische krachten werden eeuwen geleden al gebruikt voor een heling op lichaams- en zielenniveau.


Wanneer je naar een kristal kijkt voel je al íets, je voelt je misschien meer aangetrokken tot bepaalde kleuren en/of vormen. De een van rood, de ander van blauwe of roze. Rood werkt vooral activerend, blauwe geeft dan weer een diepe ontspanning en roze schenkt je een zachte liefde. Het zegt iets over je persoonlijkheid, maar ook over wat je nodig hebt. De energie die een kristal uitstraalt, kan je raken en je stemming hierdoor beïnvloeden. Het kan een heilzaam effect geven op je.


Mijn favoriete kristal is rozenkwarts en het is ook een van de meest gebruikte kristallen, omdat hij eigenlijk voor iedereen wel toepasselijk is.

Rozenkwarts is de steen van de onvoorwaardelijke liefde. Hij leert ons onszelf te accepteren zoals we zijn, zodat we anderen ook kunnen liefhebben om wie en wat ze zijn. Hij geeft je kracht en energie om met je 'mindere' kanten aan de slag te gaan en stimuleert hierdoor je zelfontwikkeling.

Rozenkwarts opent je hart en maakt je ontvankelijk voor schoonheid en dankbaarheid. Doordat hij zoveel liefde geeft en zachtheid, is hij ideaal inzetbaar na traumatische ervaringen zoals geestelijke of fysieke vernederingen, een gekwetst hart, ...
Relationele problemen kunnen ook verminderen door regelmatig sieraden met rozenkwarts op je hart te dragen of rozenkwarts regelmatig in je hand te houden.

Je kan de ontspannende kwaliteiten van de steen ook combineren met een relaxerend bad, dit heeft vaak nog een diepere werking op je doordacht je zowel je lichaam als geest de kans geeft om tot rust te komen. Leg een paar rozenkwartsen in je badwater. Let er wel op je grote stenen gebruikt zodat ze niet met het badwater kunnen wegspoelen.


Ik ontdekte de heilzame effecten van edelstenen en kristallen tijdens mijn Reiki opleiding toen een van mijn collega's mij een Reiki sessie gaf. Tijdens zo'n sessie sluit je je ogen de hele tijd om naar binnen te keren en beter te kunnen luisteren naar de signalen die je lichaam geeft. Eerst voelde ik eerst een enorme druk op mijn borst en mijn hart en had het gevoel of iemand op mijn borst drukte. Ik wist dat er nog pijnen zaten rond mijn hart die geheeld moesten worden en was hier ook al aan het werken. Na enige tijd voelde ik plots een vrij en warm gevoel rond mijn hart. Mijn hart was aan het helen en emoties kwamen naar boven waardoor ik ze een plaats kon geven. De collega had een rozenkwarts gelegd op mijn hartchakra en de steen had al zijn liefdevolle energie aan mij gegeven.
Sindsdien gebruik ik regelmatig edelstenen, soms gewoon door er naar te kijken maar soms heb ik ze in mijn hand terwijl ik een boek aan het lezen ben. Ik volg hier mijn gevoel in en het brengt me ook telkens weer een stapje dichter bij mijn intuïtie.


Every cloud has a silver lining

16 april 2020

We zijn een maand ver in de lockdown die iedereen op zijn eigen manier ervaart. De zorgsector beleeft dit als een van zijn drukste en zwaarste periode, terwijl anderen meer genieten van de vrijgekomen tijd en rust in hun leven.


Ook voor mij als ondernemer en persoonlijk is er meer tijd vrijgekomen voor mezelf en mijn partner. Toen de maatregelen genomen werden ontstond er veel paniek in de sector: zouden we dit overleven, hoe moeten we verder en op welke manier gaan we ondernemen tijdens deze lockdown?


Daar lag ook een uitdaging in voor mij: zou ik me laten meeslepen in de angst van de sector of zou ik deze periode gaan bekijken als uitdaging en als een periode van reflectie. Ik geloof er namelijk in dat elke gebeurtenis in het leven zijn reden heeft, die we niet altijd op het moment zelf weten maar pas na afloop.

Mijn eerste reactie na het nemen van de maatregelen was dat de natuur ons duidelijk wil maken dat we onze manier van leven niet langer kunnen volhouden. Niet enkel onze gejaagdheid en de enorme druk van de maatschappij, maar ook de manier waarop we met de natuur omgaan.  De wekelijkse stormen in februari hebben plaats gemaakt voor mooi lenteweer zodat we ontdekken wat voor een rijkdom we in onze buurt en in de natuur hebben. We leren gelukkig zijn met de kleine dingen in het leven en zien de pracht van de natuur van dichtbij.

Er zijn zoveel dingen die we niet naar waarde schatten zoals de liefdevolle aanrakingen, een knuffel met een vriend, een gezellig etentje met vrienden en familie,...


Ons leven en onze dagelijkse gewoonten worden on hold gezet en ook soms overhoop gehaald. Het is een zoektocht naar een balans om met deze nieuwe ongekende situatie om te gaan waarin een groeikans zit om dichter bij onze diepste kern van ons eigen zijn te komen.

Periodes van angst en onrust worden afgewisseld met periodes van rust en genot.

Wanneer ik deze onrust in mezelf voel, probeer ik deze toe te laten en mezelf af te vragen waarom ik me zo voel.

Ik let dan ook meer op mijn ademhaling en adem bewust een paar keer diep in en uit. Dit kalmeert mijn lichaam en geest.
Creatieve bezigheden zoals koken, puzzelen en lezen zijn manieren om me tot rust te brengen en me in een staat van complete mindfulness te begeven. Ik verlies de tijd helemaal uit het oog.

Lezen combineer ik dan ook vaak met het nemen van een warm ontgiftend bad. Ik zet rustgevende muziek op, ik doe wat kaarsjes aan en neem mijn lievelingsthee bij me en ook hier doe ik mijn ademhalingsoefeningen.

De natuur heeft ook een rustgevend effect op me, het is de vrouwelijke energie van Moeder Natuur die me stimuleert om vertrouwen te hebben en naar binnen te keren.


Dus laten we met z'n allen vertrouwen hebben, in elkaar en in de natuur, laten we alle pracht rondom ons bewonderen en de kleine dingen in het leven terug appreciëren zodat we na de lockdown het leven gaan ervaren zoals het zou moeten zijn.


Liefdevolle groeten,


Daphné
Holisme en ik

3 april 2020

Holisme is een levensovertuiging waarbij je jezelf ziet als onderdeel van een groter geheel. Het is een levensvisie en een levensstijl. Maar hoe is holisme een deel geworden van mijn leven?


Als tiener was ik steeds gefascineerd door de wijsheid die in het Oude Egypte is ontstaan en door de Chinese geneeskunde. Ik vond het een prachtig idee dat je met kruiden en planten uit de natuur je lichaam kon genezen, dat je lichaam tegen jou praat aan de hand van pijn, ziektes of ongemakken, dat je gedachten meer zijn dan zomaar gedachten. Ons lichaam en geest zijn verbonden, wat in onze gedachten omgaat wordt vertaald in ons lichaam. Het is een kracht die in ieder van ons zit, als we ze willen herkennen en gebruiken. Als mens sta je niet alleen fysiek en relationeel, maar ook energetisch en spiritueel in contact met het grotere geheel.

Het was een ongekend pad waar ik meer over wou weten en het zou deel gaan uitmaken van mijn manier van leven.


Door mijn job als schoonheidsspecialiste is mijn interesse in het holisme enkel maar gegroeid. Door te zien dat mensen zich beter voelden en hun huid beter werd door ook het innerlijke aandacht te geven, ben ik me hierin gaan verdiepen. Ik kon ook vaststellen dat bepaalde huidproblemen en probleemzones te maken hadden met persoonlijke problemen. Door hier niet enkel over te lezen maar het ook in de praktijk vast te stellen, is mijn bewondering en interesse in het holisme enkel maar gegroeid.


Het is een ontdekkingsreis die heel je leven blijft duren en waar je steeds nieuwe paden op kan bewandelen. Het gaat niet enkel over de kracht van planten en de natuur, meer respect hebben voor mens, dier en natuur. Maar ook over de allerbelangrijkste relatie in het leven, die met jezelf. Door op een liefdevolle manier naar jezelf te kijken, leer je meer over jezelf en je lichaam en ben je in staat om authentieke verbindingen aan te gaan en maak je keuzes die passen bij jouw innerlijke behoeften.


Het is voor mij een manier om verder te kijken dan de oppervlakte en aanvoelen wat goed is voor mij en mijn lichaam. Want iedere persoon is anders en daarom zijn er geen richtlijnen die voor iedereen hetzelfde zijn.
Ik neem je graag mee in de holistische wereld bij PURO.
Mijn favoriete verzorgingsproducten tijdens de winter

26 januari 2020

Regelmatig krijg ik de vraag wat mijn favoriete verzorgingsproducten zijn uit het uitgebreide Sofri assortiment.

Ik test alle producten grondig voor ze in de PURO shop komen. Zo kan ik jou als klant het best adviseren over de ingrediënten,

de structuur, hoe het product aanvoelt en wat het exact doet voor jouw huid en welk resultaat jij mag verwachten.

En aangezien onze huid in de winter andere noden heeft dan in de zomer, deel ik graag mijn all time favorites voor de winter met jou!


Rood basic cream

I love this one! Tijdens de winter heeft mijn huid echt nood aan rijkere cremes en meer verwennerij. Deze volle en smeuïge creme is mijn skin treat tijdens de nacht.

Heerlijk om deze rijke basic cream goed in te masseren en je doorbloeding te laten stimuleren. Je voelt hoe de rood basic cream je huid verwent en haar terug energie geeft.

Ook na een stevige winterwandeling doet hij je huid enorm deugd dankzij het smeuïge en verwennende structuur.

En voor mij heeft hij mijn huid ook geholpen bij het verminderen van de pigmentvlekjes.


Grape cell rah spot control

Dit serum gebruik ik tijdens de winter en de zomer en wissel ik tijdens de lente en herfst af met andere serums.

Mijn huid heeft lange tijd een zwangerschapsmasker (melasma) gehad onder invloed van hormonen, (ja, ook zonder zwanger te zijn :)) . Hierover binnenkort meer over in een andere blog:)

Een van de producten die mijn huid heeft geholpen is het Grape cell rah spot control serum. Het zorgt ervoor dat de pigmentvlekjes en ouderdomsvlekjes verminderen en

versterkt je huiddankzij anti-oxidanten waardoor je huid minder snel pigmentvlekjes aanmaakt.

Na ongeveer een 6 weken zag je al vermindering en nu is het een enorm verschil tegenover enkele jaren geleden. Ik ben de Spot Control enorm dankbaar!

Ik vind dit serum met de rode basic cream een super fijne combinatie omdat ze samen de pigmentatie aanpakken en verminderen, zonder je huid agressief te behandelen.


Indigo handcream

Deze handcreme verzacht mijn handen, trekt snel in de huid zonder vettig aan te voelen! Alles wat een handcreme voor mij moet doen.

Je kan dus perfect deze handcreme aanbrengen en erna verder werken aan je computer. Een ander voordeel is dat hij waterproof is. Ook al was je je handen nadien, toch blijven je handen zacht aanvoelen.


Violet 3 in one energy gel

Deze is mijn favoriete douchegel om 2 redenen! Eerst en vooral omdat hij mijn huid zo zacht maakt en verzorgt door zijn melkachtige structuur. Ten tweede hou ik enorm van de geur van deze douchegel.

Telkens ik de geur van vanille en witte lentebloesems ruik, ontspant mijn geest zich.

Gebarsten lippen

21 december 2019

Met de feestdagen is de rode lippenstift vaak de finishing touch bij onze feestoutfit.

Maar wat als de rode lippenstift niet tot zijn recht komt door droge en gebarsten lippen?

De velletjes op de lippen zijn niet zo verzorgd en het voelt ook niet fijn aan.

Hierbij geef ik je graag enkele verzorgingstips om je lippen weer in topconditie te brengen.


Scrub

Door je lippen regelmatig op een zachte manier te scrubben, verwijder je alle overtollige velletjes.

Dit kan je perfect doen met je peeling die je voor je gezicht gebruikt.


Lippenbalsem

Gebruik heel de dag door een verzorgende lippenbalsem. Lippenverzorging op basis van natuurlijke oliën werken het beste.


Bescherming

Vergeet je lippen niet te beschermen als je gaat skiën of tijdens de zomermaanden. De lippen zijn ook gevoelig aan verbranding door de zon.


Masker

Hebben je lippen toch nog meer verzorging nodig? Dan kan je je lippen verwennen door af en toe je gezichtsmasker op de lippen aan te brengen. Dit zorgt voor een extra hydratatie en kan je perfect doen voor je gaat slapen.

 10 jaar PURO

24 oktober 2019

Vandaag is het exact 10 jaar geleden dat ik met PURO gestart ben.

Even tijd om terug te blikken en stil te staan bij de afgelopen 10 jaar vind ik.


Er zitten nog veel ideeën en dromen in mijn hoofd die ik graag met PURO wil verwezelijken en dan ben ik soms geneigd om enkel naar deze dingen te kijken i.p.v. naar wat ik al gerealiseerd heb. En dat is ook al heel wat. Op 23-jarige leeftijd besloot ik om zelfstandig te worden en mijn liefde voor schoonheid en gezondheid in de praktijk om te zetten. Ondernemen is de ideale spiegel voor zelfontwikkeling. Want gaandeweg is PURO gegroeid en veranderd, maar ook ik. Want PURO zit in mij en mijn persoonlijkheid zit in PURO, deze zijn onlosmakelijk verbonden. Zeker als je in een sector werkt die zo persoonlijk met mensen omgaat. Ondernemen is telkens weer zoeken en onderzoeken waar je hart ligt, waar je gelukkig van wordt en dit in de praktijk omzetten.


Gaandeweg is mijn interesse in de kleurenenergie en innerlijk welzijn gegroeid en is dit mijn passie geworden. Telkens wanneer ik zie welke resultaten dit heeft bij mezelf en mijn klanten, vult mijn hart zich met liefde en warmte. Het holistisch totaalconcept van PURO is met de jaren gegroeid en geëvolueerd. Het blijft de belangrijkste peiler om je innerlijk welzijn in balans te brengen, samen met je huid omdat je op deze manier de beste resultaten gaat hebben. Want wanneer jij je goed voelt, gaat jouw energie beter stromen en straal je dit ook uit.

De mooiste skin glow ontstaat door het schijnen van je innerlijk licht.


Wanneer ik terug kijk naar foto's van hoe PURO er 10 jaar geleden uitzag, de folders, het aanbod, het logo, mijn klanten,... ben ik enorm dankbaar voor dit wondermooie parcour ik heb mogen afleggen. Het is goed om af en toe eens terug te kijken en beseffen wat je allemaal gerealiseerd hebt. Dit geeft nog meer energie en zin in de toekomst!


Daarbij wil ik ook graag al mijn lieve klanten bedanken voor het vertrouwen, de vriendschap, de feedback,... die ik de afgelopen 10 jaar van hen heb gekregen. Dankzij hen heb ik mijn ideeën in de praktijk kunnen omzetten en kan ik elke dag met vreugde en liefde doen wat ik het liefst doe: jouw energie in balans brengen en jouw laten stralen! Dank je!


Liefs,


Daphné


Selfcare Selfness

7 oktober 2018

Alles begint met liefde voor jezelf.

Wanneer je van jezelf en je lichaam houdt, zorg je beter voor jezelf en kies je voor de juiste voeding.

Wanneer je van jezelf houdt, gaan de dingen in het leven ook makkelijker, ben je gelukkiger én ken je je eigen grenzen.

Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe houden we nu toch van onszelf als we telkens toch kritiek geven op ons lichaam?


Telkens we in de spiegel staan, zien we imperfecties. Een rimpeltje hier, een vlekje daar, cellulitis hier en een vetkwabje daar.

Wel, daar in de spiegel begint het transformatieproces! In plaats van naar deze " imperfecties" te kijken, kijken we naar dingen die we wél mooi vinden aan onszelf.

Dit kan een mooie stralende glimlach zijn, je wenkbrauwen, je ogen die stralen vol levenslust, je mooie haarkleur,... maar ook je sterk lichaam dat jou al heeft gebracht tot waar je nu bent.

Je lichaam heeft misschien al leven gegeven aan mooie, gezonde kinderen of jouw lichaam traint misschien mee voor een marathon die je tot een goed einde wilt brengen,... Jouw lichaam helpt jou om elke dag de dingen te doen die jij graag doet.

Zeg daarom even "DANK JE LIEF LICHAAM" in de spiegel.


Telkens we 's morgens in de spiegel kijken, kunnen we de dag beginnen met een "Goeiemorgen (naam), ik hou van je!".

Deze zin brengt je zelfliefde op gang. In het begin is het niet altijd makkelijk, maar geef jezelf de tijd. En je zal merken dat je na een tijdje de liefde voelt stromen!


Wanneer je van jezelf en je lichaam houdt, ga je ook bewuster om met voeding. Dit wil zeggen dat je voor onbewerkte voeding kiest en voor minder alcohol en suikers. Dan wil je je lichaam gezonde en energierijke voeding geven waardoor het zich nog beter kan voelen.

Gezonde voeding is niet enkel voeding voor je lichaam, maar ook voor je geest. Er is namelijk een verband met fastfood/suikers en depressies. Dus meer groenten en fruit zorgt ook voor een frisse geest!


Jezelf graag zien zorgt ook voor regelmatig tijd nemen voor jezelf. Dit kan je doen door te gaan sporten, wandelen, genieten van een goed boek, een warm bad nemen,...


Ook je dagelijkse huidverzorging is een ritueel uit eigenliefde.

Het is daarom belangrijk om dit heel bewust te doen zodat de producten nog dieper kunnen inwerken en je zowel je lichaam als geest verzorgt. Door je lichaam aandacht te geven en het bewust verzorging te geven, geef je jezelf de liefde die jij verdient.


Selfcare doe je uit liefde voor jezelf, zowel body & mind.


Liefs,


Daphné